Nog een lekker receptje van http://www.ah.nl/
Zoete taarten en toetjes
Petits fours met bosvruchten
Wereldkeuken, hapje, 24 personen, gebak
Bereidingstijd: 25 minuten
Bevat per eenpersoonsportie
energie 145 kCal - eiwit 1 g
vet 4 g - koolhydraten 25 g
Wereldkeuken, hapje, 24 personen, gebak
Bereidingstijd: 25 minuten
Bevat per eenpersoonsportie
energie 145 kCal - eiwit 1 g
vet 4 g - koolhydraten 25 g
Ingrediënten
175 g bosbessenjam
5 eetlepels crème de cassis (slijter)
1 cake (400 g)
100 g aardbeien, in plakjes
250 g poedersuiker
slagroom (uit een spuitbus)
evt. 1 eetlepel zilverpillen (potje)
175 g bosbessenjam
5 eetlepels crème de cassis (slijter)
1 cake (400 g)
100 g aardbeien, in plakjes
250 g poedersuiker
slagroom (uit een spuitbus)
evt. 1 eetlepel zilverpillen (potje)
Bereiden
In kom jam en 2 el crème de cassis door elkaar roeren. Cake overlangs in 4 lange plakken snijden en bestrijken met jammengsel. Over 2 plakken plakjes aardbei verdelen. Andere plakken met jamkant naar beneden erop leggen en stapeltjes iets aandrukken. In kom poedersuiker met 3 el crème de cassis en 1-2 el water tot glanzend roze glazuur roeren. Bovenkant van cakelagen bestrijken met glazuur. Elke stapel met groot glad mes in 12 vierkantjes van 4 x 4 cm snijden. Petits fours naast elkaar op schaal zetten en tot gebruik in koelkast zetten. Vlak voor serveren op elke petit four toefje slagroom spuiten (en garneren met zilverpilletjes).
In kom jam en 2 el crème de cassis door elkaar roeren. Cake overlangs in 4 lange plakken snijden en bestrijken met jammengsel. Over 2 plakken plakjes aardbei verdelen. Andere plakken met jamkant naar beneden erop leggen en stapeltjes iets aandrukken. In kom poedersuiker met 3 el crème de cassis en 1-2 el water tot glanzend roze glazuur roeren. Bovenkant van cakelagen bestrijken met glazuur. Elke stapel met groot glad mes in 12 vierkantjes van 4 x 4 cm snijden. Petits fours naast elkaar op schaal zetten en tot gebruik in koelkast zetten. Vlak voor serveren op elke petit four toefje slagroom spuiten (en garneren met zilverpilletjes).
Tip
Op deze petits fours is veel variatie mogelijk met vulling en glazuur. Maak citroentaartjes met een vulling van lemon curd en een glazuur met sinaasappellikeur of citroensap. Garneer met mooie citroenschilletjes. Gembertaartjes krijgen een vulling van gemberjam vermengd met sinaasappellikeur. Het glazuur is van gembersiroop en de garnering een dun plakje gember.
Op deze petits fours is veel variatie mogelijk met vulling en glazuur. Maak citroentaartjes met een vulling van lemon curd en een glazuur met sinaasappellikeur of citroensap. Garneer met mooie citroenschilletjes. Gembertaartjes krijgen een vulling van gemberjam vermengd met sinaasappellikeur. Het glazuur is van gembersiroop en de garnering een dun plakje gember.
Wijnadvies
Frisse, droge en krachtige roséwijnen
Frisse, droge en krachtige roséwijnen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten