woensdag 26 september 2007

Wentelteefjes

AllerHande maart 2001
Wentelteefjes
Hollands, lunch, 4 personen, brood/sandwiches, slank



Bereidingstijd: 20 minuten
Bevat per eenpersoonsportie
energie 265 kCal - eiwit 8 g
vet 12 g - koolhydraten 33 g

Ingrediënten
1 ei
2 zakjes vanillesuiker
1 theelepel kaneelpoeder
2 1/2 dl melk
8 sneetjes wit-casinobrood
40 g boter of margarine

Bereiden
In diep bord ei, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk loskloppen. Korstjes van brood snijden.Sneetjes brood één voor één door eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen.Rest van eimengsel over broodstapel schenken. Laten intrekken totdat alle sneetjes doorweekt zijn.In grote koekenpan helft van boter verhitten en helft van sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Wentelteefjes uit pan nemen en op (warm) bord leggen. Rest van boter verhitten en op dezelfde manier rest van wentelteefjes bakken. Serveren met suiker en kaneelpoeder.

Tip
Met tuttifrutti: Laat 75 g tuttifrutti in 1 dl bruine rum (slijter) of sinaasappelsap afgedekt in ca. 20 minuten tegen de kook aan zacht worden. Laat de tuttifrutti uitlekken. Eimengsel voor wentelteefjes op smaak brengen met een mespunt kruidnagelpoeder. Serveer de tuttifrutti met walnotenijs bij de wentelteefjes. Met gekarameliseerde appel:Eimengsel voor wentelteefjes op smaak brengen met 1/2 theelepel citroensap. Smelt in een koekenpan 100 g suiker met 3 eetlepels water tot lichtbruin en schep er 1 in schijfjes gesneden appel door. Serveer de appelschijfjes bij de wentelteefjes. lekker met slagroom.

Geen opmerkingen: